چه چیزهایی برای عفونت خون خوب است؟ (خوراکی های مفید)

چه چیزهایی برای عفونت خون خوب است؟

تصور کنید بدن شما مانند یک ارتش است که هر روز با دشمنان نامرئی مبارزه می‌کند. این دشمنان همان میکروب‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌هایی هستند که می‌توانند باعث عفونت خون (سپسیس) شوند. اما آیا می‌دانستید که رژیم غذایی می‌تواند سلاحی قدرتمند برای تقویت این ارتش باشد؟ مصرف برخی مواد غذایی خاص می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کرده و بدن را در برابر عفونت‌ها مقاوم‌تر کند. در این مقاله، به بررسی مواد غذایی که در مقابله با عفونت خون مؤثرند، می‌پردازیم و راهکارهای تغذیه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی را ارائه می‌دهیم.

خوراکی های مفید برای عفونت خون

در ادامه تعدادی از بهترین خوراکی هایی که برای کنترل و درمان عفونت خون مفید هستند را بشناسید:

ویتامین C:

مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C مانند گریپ‌فروت، پرتقال، نارنگی، فلفل دلمه‌ای قرمز، کلم بروکلی، توت‌فرنگی، کلم‌پیچ و کیوی می‌تواند تولید گلبول‌های سفید را افزایش داده و به مبارزه با عفونت‌ها کمک کند.

بتاکاروتن:

بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود که خاصیت ضدالتهابی دارد و می‌تواند به پاسخ‌دهی آنتی‌بادی‌ها به سموم کمک کند. هویج، اسفناج، کلم‌پیچ، زردآلو، سیب‌زمینی شیرین، کدو و طالبی از منابع غنی بتاکاروتن هستند.

ویتامین E:

ویتامین E نقش مهمی در تنظیم و حمایت از عملکرد سیستم ایمنی دارد. مواد غذایی مانند مغزها، دانه‌ها، آووکادو و اسفناج سرشار از ویتامین E هستند.

آنتی‌اکسیدان‌ها:

چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کنند. همچنین، اسیدهای آمینه موجود در چای سبز ممکن است به تولید ترکیبات مقابله‌کننده با میکروب‌ها در سلول‌های T کمک کنند که التهاب را کاهش داده و به مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D:

ویتامین D برای عملکرد سیستم ایمنی ضروری است و به تنظیم پاسخ ایمنی بدن کمک می‌کند. این ویتامین در ماهی سالمون، تن ماهی، زرده تخم‌مرغ و قارچ‌ها یافت می‌شود. همچنین، بدن می‌تواند با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ویتامین D تولید کند.

پروبیوتیک‌ ها:

ماست، کامبوچا، کلم‌ترش، کیمچی، خیارشور، تمپه (سویا تخمیرشده) و برخی از انواع پنیرها حاوی کشت‌های زنده یا پروبیوتیک‌ها هستند که می‌توانند سیستم ایمنی را تحریک کرده و به مبارزه با بیماری‌ها کمک کنند.

سیر:

سیر حاوی ترکیباتی است که به سیستم ایمنی در مبارزه با میکروب‌ها کمک می‌کند. این ترکیبات با تحریک سلول‌های مهم در مبارزه با بیماری‌ها و تنظیم سیستم ایمنی، تولید سلول‌های T را افزایش داده و می‌توانند میزان هورمون‌های استرس را کاهش دهند که به حفظ عملکرد کامل سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین B6:

ویتامین B6 برای تشکیل گلبول‌های قرمز سالم و حفظ سیستم لنفاوی ضروری است. مرغ، بوقلمون، ماهی‌های آب سرد (سالمون و تن ماهی)، نخود (هوموس سنتی)، موز، غلات صبحانه غنی‌شده و مخمر تغذیه‌ای از منابع خوب ویتامین B6 هستند.

آب:

آب به تولید لنف کمک می‌کند که گلبول‌های سفید و سایر سلول‌های سیستم ایمنی را در بدن حمل می‌کند. بسیاری از مواد غذایی با محتوای آب بالا مانند خیار، هندوانه و کرفس نیز می‌توانند به هیدراتاسیون بدن کمک کنند.

با گنجاندن این مواد غذایی در رژیم غذایی روزانه، می‌توانید سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و به بدن در مقابله با عفونت‌ها کمک کنید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت‌ها، می‌توانید به وب‌سایت دکتر درد مراجعه کنید.

منبع: https://www.uchealth.com/en/media-room/covid-19/boost-immunity-with-food

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *